PIECZONA OWSIANKA Z MUSEM RABARBAROWO-TRUSKAWKOWYM


PIECZONA OWSIANKA Z MUSEM RABARBAROWO-TRUSKAWKOWYM


Składniki:
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 2½ szklanki mleka migdałowego
  • 2 łyżki żurawiny
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 banan
  • 2 łyżki syropu klonowego

Mus: 
  • 3 łodygi rabarbaru
  • 10 truskawek (mogą być mrożone)
  • 2 łyżki cukru trzcinowego

Dekoracja: 
Migdały, owoce  (maliny, truskawki)

Przygotowanie:
½ szklanki mleka blenduję z bananem. Do miski wrzucam płatki, żurawinę, siemię lniane, wlewam mleko, syrop klonowy i zblendowanego banana. Wszystko mieszam i odstawiam na 10 minut. W międzyczasie przygotowuję mus. Do garnuszka wlewam 2 łyżki wody i dodaję cukier trzcinowy.  Zagotowuję: jak się lekko zagęści wrzucam umyty i pokrojony na 2 cm rabarbar oraz truskawki. Doprowadza do zagotowania. Ściągam z kuchenki. Blenduję na gładką masę. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego przekładam owsiane,  na górę wylewa mus. Wkładam do piekarnika na 25-30 minut. Po wyciągnięciu lekko studzę i dekoruję.

Smacznego 😘

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

OWSIANKA NA MLEKU KOKOSOWYM Z MUSEM ANANASOWYM I OWOCAMI

SAŁATKA Z ROSZPONKĄ, AWOKADO I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM I GRUSZKĄ