DOMOWA GRANOLA W MUSIE TRUSKAWKOWYM I MASCARPONE



DOMOWA GRANOLA W MUSIE TRUSKAWKOWYM I MASCARPONE


Składniki (dla 4 osób)

  • 400 g truskawek świeżych lub mrożonych
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 opakowanie 250 g serka mascarpone
  • świeże owoce do dekoracji wg uznania

Przygotowanie:

Mrożone truskawki wkładam do rondelka i podgrzewam, doprowadzam do miękkości a następnie wrzucam do pojemnika (świeże truskawki wrzucam od razu) dodaję syrop klonowy i blenduję. Przygotowuję 4 miseczki do każdej wlewam mus truskawkowy dodaję po 1 łyżeczce serka mascarpone, na górę wsypuję domową granolę i dekoruję świeżymi owocami. Potrawa może być podawana na śniadanie lub deser.

smacznego:)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

OWSIANKA NA MLEKU KOKOSOWYM Z MUSEM ANANASOWYM I OWOCAMI

SAŁATKA Z ROSZPONKĄ, AWOKADO I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM I GRUSZKĄ