SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI, AWOKADO, WINOGRONEM I SZPINAKIEM
SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI,
AWOKADO, WINOGRONEM I SZPINAKIEM
IDEALNA NA LUNCH BOX
Składniki (na 2 lunch box-y):
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 14 szt. pomidorków koktajlowych
- gałązka ciemnych winogron
- 1 szt. awokado
- 3 duże garście świeżego szpinaku
- listki mięty do posypania
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól, pieprz, płatki chili do smaku
Przygotowanie:
Komosę ryżową płukam wodą, wrzucam do garnka i zalewam dwoma szklankami gorącej wody. Gotuję 10 minut i odstawiam przykrywam pokrywką do ostygnięcia. Warzywa i owoce myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Do pojemników wkładam po połowie: szpinak, ugotowaną komosę, pokrojone w połówki pomidorki i winogrona, obrane i pokrojone awokado. Wszystko polewam sosem i posypuję listkami mięty. Lunch box-y gotowe.
smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz