SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI, AWOKADO, WINOGRONEM I SZPINAKIEM


SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI,
AWOKADO, WINOGRONEM I SZPINAKIEM
IDEALNA NA LUNCH BOX


Składniki (na 2 lunch box-y):

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 14 szt. pomidorków koktajlowych
  • gałązka ciemnych winogron
  • 1 szt. awokado 
  • 3 duże garście świeżego szpinaku
  • listki mięty do posypania
sosik:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól, pieprz, płatki chili do smaku
Przygotowanie:

Komosę ryżową płukam wodą, wrzucam do garnka i zalewam dwoma szklankami gorącej wody. Gotuję 10 minut i odstawiam przykrywam pokrywką do ostygnięcia. Warzywa i owoce myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Do pojemników wkładam po połowie: szpinak, ugotowaną komosę, pokrojone w połówki pomidorki i winogrona, obrane i pokrojone awokado. Wszystko polewam  sosem i posypuję listkami mięty. Lunch box-y gotowe.

smacznego:)




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

OWSIANKA NA MLEKU KOKOSOWYM Z MUSEM ANANASOWYM I OWOCAMI

SAŁATKA Z ROSZPONKĄ, AWOKADO I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM I GRUSZKĄ