DOMOWA GRANOLA


DOMOWA GRANOLA


Składniki (porcja na litrowy słoik)

  • 3 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka żurawiny (może być pomieszana z rodzynkami)
  • 1 szklanka pestek słonecznika
  • ¾ szklanki migdałów
  • ½ szklanki pestek dyni
  • ½ siemienia lnianego
  • 3 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • 2 łyżeczki cynamonu do smaku (jak ktoś lubi)

Przygotowanie:

Wszystkie sypkie składniki wrzucam do miski dodaję miód lub syrop klonowy, posypuję do smaku cynamonem. Wszystko dokładnie mieszam. Tak przygotowaną granolę wykładam na blaszkę i wkładam do nagrzanego piekarnika (170 stopni) - piekę 15 - 20 minut. W międzyczasie 2 razy mieszam. Po wystudzeniu przesypuję do słoika i przechowuję w spiżarce. Domowa granola zastępuje kupne musli. 

smacznego:)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

OWSIANKA NA MLEKU KOKOSOWYM Z MUSEM ANANASOWYM I OWOCAMI

SAŁATKA Z ROSZPONKĄ, AWOKADO I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM I GRUSZKĄ