DOMOWA GRANOLA
Składniki (porcja na litrowy słoik)
- 3 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka żurawiny (może być pomieszana z rodzynkami)
- 1 szklanka pestek słonecznika
- ¾ szklanki migdałów
- ½ szklanki pestek dyni
- ½ siemienia lnianego
- 3 łyżki miodu lub syropu klonowego
- 2 łyżeczki cynamonu do smaku (jak ktoś lubi)
Przygotowanie:
Wszystkie sypkie składniki wrzucam do miski dodaję miód lub syrop klonowy, posypuję do smaku cynamonem. Wszystko dokładnie mieszam. Tak przygotowaną granolę wykładam na blaszkę i wkładam do nagrzanego piekarnika (170 stopni) - piekę 15 - 20 minut. W międzyczasie 2 razy mieszam. Po wystudzeniu przesypuję do słoika i przechowuję w spiżarce. Domowa granola zastępuje kupne musli.
smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz