FIT BUDYŃ Z PŁATKÓW JAGLANYCH
FIT BUDYŃ Z PŁATKÓW JAGLANYCH
Składniki (dla 3 osób):
- 1 puszka mleka kokosowego
- ½ szklanki przefiltrowanej wody
- ¾ szklanki płatków jaglanych
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka syropu klonowego
Przygotowanie:
Wlewam do garnka wodę, mleko kokosowe i wsypuję płatki jaglane –
doprowadzam do wżenia. Gotuję mieszając ok. 5 min. dodaję kakao i syrop klonowy.
Po 2-3 potrawa odstawiam i blenduję na
gładką masę – gotowe. Budyń można podawać z owocami, bakaliami z musami
owocowymi.
Przygotowanie na thermomix:
Wszystkie składniki wrzucam do thermomixa nastawiam na 5 min. obroty 2, 90
stopni. Następnie miksuję 4 sekundy, obroty 8 – potrawa gotowa.
smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz