WEGETARIAŃSKI PASZTET Z MARCHEWKI I PIETRUSZKI Z DODATKIEM PESTEK Z DYNI


WEGETARIAŃSKI PASZTET Z MARCHEWKI I PIETRUSZKI
Z DODATKIEM PESTEK Z DYNI


Składniki:
  • 7 średnich marchewek
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 duża biała cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 jajka
  • 5 łyżek kaszy manny  (surowej) lub ugotowanej jaglanej
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • ½ szklanki pestek z dyni
  • Przyprawy: po łyżeczce ostrej papryki, świeżego tymianku, soli i kurkumy, troszkę pieprzu
Przygotowanie:

Marchewkę i pietruszkę gotuję. Na oleju kokosowym podsmażam drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Do ugotowanych warzyw dodaję podsmażoną cebulę i czosnek. Robię to w thermomixie, ale można wszystko to wrzucić do miski. Dodaję przyprawy. Wbijam 3 jajka i dorzucam z 5 łyżek kaszy manny (surowej) lub jaglanej (ugotowanej). Wszystko miksuję w thermomixie (10 sekund obroty 4), można też blenderem. Następnie dodaję pestki z dyni i delikatnie mieszam. Wykładam foremkę papierem do pieczenia i uzupełniam przygotowaną masą i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piekę ok. 55 - 65 minut.

smacznego;)

    Komentarze

    Popularne posty z tego bloga

    OWSIANKA NA MLEKU KOKOSOWYM Z MUSEM ANANASOWYM I OWOCAMI

    SAŁATKA Z ROSZPONKĄ, AWOKADO I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

    SAŁATKA ZE SZPINAKIEM I GRUSZKĄ